Eindelijk is het dan zover….

We hebben het team van Skoda en hun gasten opgehaald van het vliegveld en naar hun hotel gebracht. ‘s-Middags een kleine stadstour door Phnom Penh voor ze georganiseerd en ‘s-avonds met zijn allen eten. Een journalist van Autobild was erbij en 6 prijswinnaars mochten ook mee om met de Skoda’s te gaan rijden door Cambodja. Tot en met de 23ste waren alle toegangswegen naar het Paleis afgesloten omdat het rouwproces nog van de koning bezig was. De volgende dag, dag van vertrek, konden we de auto’s voor het paleis parkeren. Wat een geluk.

Skoda Yeti voor het Koninklijk Paleis

Vanaf hier begint de tour. Het is niet eenvoudig om met 7 auto’s door Phnom Penh te rijden zonder elkaar te verliezen. Eenmaal op Highway 3 was het verkeer een stuk rustiger. In het dorpje Chhup zijn we rechtsaf geslagen, vanaf hier alleen maar zandwegen tot dat we bij Highway 6 aankomen.
De laatste stuk naar Koh Kong was weer op geasfalteerde weg. De volgende dag was de grote dag. We zouden dan dwars door de Cardamom Mountains rijden. In mijn eerdere blogs heb ik al een aantal keren melding gemaakt over deze weg maar het blijft altijd spannend. Hoe ziet de weg eruit in het regenseizoen?
We hadden geluk. Het was een prachtige dag, blauwe hemel en het zonnetje scheen. Nauwelijks problemen met de weg. Dat wil zeggen, er was een stuk van 800 meter wat slecht begaanbaar was en 1 auto kwam vast te zitten. Met een beetje hulp was het probleem alweer snel opgelost.

Skoda Yeti - Cardamom Mountains

Skoda Yeti - Cardamom mountains

Een ander probleem zou de rivier kunnen zijn. Ondanks dat de Skoda Yeti een 4×4 auto is, staat deze vrij laag op zijn vering. Ondanks het regenseizoen stond het water op een peil dat het geen probleem voor de auto’s was.

Oversteken van een rivier

De laatste dag zijn we met alle auto’s naar Angkor gereden. Uiteraard veel bekijks en ook het duits kenteken trok veel bekijks. Veel mensen kwamen naar ons toe om te vragen of we helemaal vanuit Duitsland naar Cambodja waren gereden……..

Skoda Yeti in Angkor

Skoda Yeti in Angkor

Helaas komt ook aan de tour een eind. Een prachtige ervaring en iedereen is tevreden. Over 2 weken nog een tour met Skoda maar dan richting de Mekong. Ik kan niet wachten…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s