Verrassings bezoek….

In augustus kregen we het vermoeden dat mijn ouders niet meer naar Cambodja zouden komen dit jaar. Daarom hebben Lily en ik besloten om tickets naar Nederland te kopen en de verjaardag van mijn vader in Oss te vieren. We hebben alles stil gehouden dat we naar Nederland zouden komen, ook tegen mijn ouders. Het moest een grote verrassing voor ze worden.

Dinsdag avond, 17 september werden we opgehaald door Bernardo ( zwager in opleiding)  van Schiphol. Om 22.30 arriveerde we in de Lindenstraat. Op de hoek van de straat heb ik met de telefoon van Bernardo naar mijn ouders gebelt.

Het gesprek ging als volgt:

Tring Tring  (nog een ouderwetse telefoon)

Ma Ruys: ” Ja, met Mevr. Ruijs”

Ik: Ja, hier met Andre uit Cambodja

Ma Ruys: ” Dag jongen, hoe gaat het/”

Ik: Ja goed maar liggen jullie al op bed?

Ma Ruys: ” Nee, hoezo? het is nog vroeg

Ik: ” Ik kreeg nl. net een telefoontje vanuit Nederland en er staan mensen bij jullie aan de voordeur maar niemand maakt de deur open”

Ma Ruys: ” Mensen aan de voordeur? We hebben de bel niet gehoord. De tv staat hard. Maar wie zijn het dan?”

Ik: ” Ja, dat weet ik ook niet, misschien moet je maar de deur eens open maken”

Ma Ruys: ” We zullen gaan kijken wie het zijn”

De voordeur werd opengemaakt en raad eens wie er stond? ……..Lily

Lily: ” Papa – Mama, kadootje uit Cambodja

Je kan wel begrijpen dat mijn ouders zeer verrast waren, want dit hadden ze nooit verwacht.

DSCN5553

We zijn 3 weken in Nederland geweest en de meeste tijd hebben we bij mijn ouders doorgebracht. Hebben de verjaardag van mijn vader geviert. Hij is 84 jaar geworden. En we zijn met de trein van Oss naar Assen – Groningen – Hamburg – Dusseldorf – Oss gegaan.

Dus voor iedereen die verwacht hadden dat we langs zouden komen, onze excuses. We hopen dat jullie begrijpen dat we deze keer meer tijd bij onze ouders wilden verblijven. De volgende keer als we in Nederland zijn gaan we weer een rondje maken.

DSCN5537

DSCN6373

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s