Geen nieuws is goed nieuws……

Ik hoor jullie al zeggen….dat is lang geleden. En inderdaad….het is lang geleden dat ik een berichtje heb gepost op deze blog.

Het laatste berichtje stamt uit April. Is er dan niets gebeurt in Cambodja? Heel erg veel zelfs maar met de komst van Facebook wordt je lui om een langere bericht te schrijven. Voor degene die mij niet op facebook volgen, zal ik dan hier in vogelvlucht wat zaken kort beschrijven we gedaan hebben.

In april zijn we met Jan en Nick van Group T Leuven ( plus 30 studenten en begeleiders) naar Vietnam geweest. Een zeer bijzondere ervaring. Een rondreis van bijna 2 weken met afsluiting in Phnom Penh. Nogmaals dank aan Jan en Nick voor de mogelijkheden die jullie ons hebben gegeven.

DSCN1312

 

 

 

 

 

 

 

DSCN1522

 

 

 

 

 

 

 

Peking Express is weer op bezoek geweest. In mei zijn we druk geweest met alle voorbereidingen en filmdagen voor de afleveringen voor het programma Peking Express, dit keer voor de Italiaanse TV. Onze dank gaat wederom uit naar Kanakna voor het vertrouwen in onze organisatie. In September/october wordt het op RAI 2 uitgezonden.

DSCN2782

 

 

 

 

 

 

 

DSCN2855

 

 

 

 

 

 

 

In dezelfde maand hadden we ook de dammers van Andrew en Chittra in Cambodja. Na de Thai Open (dam toernooi in Pattaya ) hebben zij ruim 10 dagen in Cambodja rond getrokken. Normaal doe ik het nooit maar in dit geval was ik hun tourleader. Dus ik heb zelf ook een beetje vakantie kunnen houden 🙂  Ook nog een potje gedamd tegen Andrew ( overigens een van de beste dammers van Nederland en  Suriname) en heb zowaar nog bijna gewonnen. Oh wat was ik blij. Misschien lag er toch nog een mooie toekomst als dammer voor me klaar.  Later vertelde ze mij dat Andrew niet op zijn best gespeeld had. Weg droom….

Inga en Wilfried van IIcamp zijn ook in Cambodja geweest. Dit maal was de opdracht voor de Duitse en Cambodjaanse studenten om een Cambodjaans kookboek samen te stellen.

DSCN4897

 

 

 

 

 

 

DSCN4901

 

 

 

 

 

 

In augustus was Dr. Aaron met zijn groep uit Malaysie in Phnom Penh. We hebben een aantal ngo bezocht waaronder Colt en de projecten van Kimlay. Natuurlijk kon een bezoek een Prey Veng niet uit blijven en wij werden zeer hartelijk ontvangen door de bewoners van het dorpje.

DSCN4916

 

 

 

 

 

 

DSCN5163

 

 

 

 

 

Daarnaast hebben we nog vele andere tours mogen organiseren door Cambodja. Van een crisis is hier niets te merken. Het aantal toeristen naar Cambodja groeit nog steeds.

Ander groot nieuws : we worden boer! Wie had dat kunnen denken. Ik in ieder geval niet. Maar ja, soms gebeuren dingen en dan moet je beslissingen nemen. Meer hierover in een van de volgende weblogs.

Ik zal proberen via deze blog jullie beter op de hoogte te houden van het reilen en zeilen in Cambodja. Maar je kunt

me ook blijven volgen via facebook.

2 thoughts on “Geen nieuws is goed nieuws……

 1. Hoi André, Louis hier (vader van Daniel). Heel leuk wat je allemaal doet. Veel interessante mensen ontmoet en veelzijdig.
  Ik ga me oriënteren op de Azië markt, v.w.b. consultant in Building Constructions. Een soort toezichthouder oop bouwkundige constructies. Weet je nog een tijdje terug toen je me dat vroeg om jouw bouw in Batambang te begeleiden? Nou, dat werk gaat wat meer vormen krijgen en wil eens kijken of er vraag is op o.a. de Cambodjaanse markt. Wie weet …
  Groetjes en succes met je projecten.
  Louis de Gruiter
  louisdegruiter@yahoo.co.uk

  • Hallo Louis,

   Het zou mooi zijn dat je hier iets kunt vinden op zelf iets kunt opstarten. In ieder geval veel succes en ik hoor het wel weer wanneer jullie in Cambodja zijn.
   Groeten aan het thuisfront.

   Andre

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s