Warm he……

Even een citaat uit de Telegraaf van vandaag:
Nederland puft en recreëert in de warmte
RIJSWIJK – Massaal zocht Nederland zaterdag verkoeling. Temperaturen van rond of zelfs over de 30 graden en een brandende zon dreef mensen richting park, bos, waterkant, de beschutting van eigen huis of tuin of een van de stranden. Het KNMI gaf een code geel af, extreme hitte, voor het hele land, en het zogeheten Nationale Hitteplan is van kracht.

Ik gun jullie het van harte. Een beetje zonneschijn is goed voor de economie. Ijsverkopers doen goede zaken, strandtentjes maken hun zomer weer goed, de bieromzet gaat omhoog en zo kan ik nog wel even door gaan. Maar jullie moeten niet overdrijven. Code geel: Extreme hitte. Dit gaat echt een beetje te ver. Laat ik de weersvoorpelling voor komende week in Siem Reap met jullie even doornemen:

Weersvoorspellingen voor de komende week in Siem Reap

Dindag: 34, woensdag en donderdag: 35, vrijdag 34, zaterdag 36. En dit gaat zo het hele jaar door, met uitschieters naar beneden ( 28 graden ) en uitschieters naar boven ( 43 graden )
Wat voor code zullen ze hier gebruiken? Hoor je iemand klagen? Eten wij iedere dag ijs? Drinken we meer bier? En toch gaat het uitstekend met de economie van Cambodja!

Geniet van de zon, zolang het nog kan.

3 thoughts on “Warm he……

  1. Maar er is wel een verschil met Nederland. Als jullie hier komen is het altijd koud, zelfs in de zomer, wij vinden het in Cambodja altijd warm. Het is maar net wat je gewend bent en je weet het, alles went behalve een…
    groetjes, Wilhelmien

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s