Dromen…..

De droom dat Nederland Europees kampioen wordt zal waarschijnlijk niet uitkomen….of toch misschien….we steken in ieder geval een kaarsje voor Boedha op. Wel is er weer een droom van mij in vervulling gegaan. Ik heb een paar weken geleden vertelt over de weg door de Cardamom Mountains, nu is er weer een weg klaar die hoog op mijn verlanglijstje stond. Van Siem Reap via Preah Vihaer naar Stung Treng en dan door naar Ratanakiri.
Op dit moment zijn we met een van onze agenten uit Nederland op een studie reis en toen we in Ratanakiri waren kregen we te horen dat de weg die ik hierboven beschreef bijna klaar zou zijn en dat het mogelijk was om met een gewone auto deze traject af te leggen. We hadden namelijk de Montero thuis gelaten en met een Huyandi Starex naar Ratanakiri gereden. De beslissing was snel genomen. Natuurlijk wilde we dit wel uitproberen. Het eerste gedeelte van Ratanakiri naar Stung Treng was een half jaar geleden al geasfalteerd. Een zeer goede weg en binnen 2 uur waren we al in Stung Treng. In Stung Treng hebben we het pondje gepakt om de Mekong over te steken. Aan de andere kant lag een compleet nieuwe weg, weliswaar een zandweg maar in een topconditie. Tot Preah Vihear city ( nieuwe naam voor Tabang Maenchey) een brede zandweg zonder gaten of kuilen. Vanaf Preah Vihear City tot Siem Reap hebben ze afgelopen jaar al de weg geasfalteerd. Totale afstand 568 kilometer. Oja, bij Stung Treng zijn ze nu een nieuwe brug over de Mekong aan het bouwen. Dit wordt dan de 3de brug over de Mekong in Cambodja.

Pondje over de Mekong bij Stung Treng

Nieuwe weg Stung Treng - Preah Vihear City

Oude brug, ergens tussen Stung Treng en Preah Vihear City

Nieuwe weg Stung Treng - Preah Vihear City

5 thoughts on “Dromen…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s