Avontuur in de Cardamom Mountains…

Afgelopen week zijn we met een van onze Nederlandse agenten op inspectiereis geweest. We hebben weer een aantal leuke nieuwe dingen gezien die we weer goed kunnen gebruiken voor onze tours. Ik zeg het al jaren en de komende jaren zal ik het blijven herhalen; Cambodja verandert heel snel. Daarom blijft dit land me ook boeien en fascineren. Denk je alles gezien te hebben kom je weer voor nieuwe verrassingen te staan. Zo waren we een aantal dagen geleden in de Cardamom Mountains. Samen met een lokale gids hebben we een mountainbike trekking gedaan. We waren op weg naar een watervalletje en bij een klein houten hutje legden we onze fietsen neer om het laatste stuk naar de waterval verder te lopen. We zagen hier een aantal banana-bomen gebroken en een palmboom lag op de grond. We hadden nog niets in de gaten totdat de gids begon te schreeuwen en riep dat er een olifant hier geweest was. Het is bekend dat in dit gebied ( ter grootte van Nederland) nog wilde olifanten voorkomen alleen deze leven ver in de jungle verscholen. Zelfs voor de lokale bevolking is het zeer zeldzaam om deze te zien. Nu was er de afgelopen nacht een olifant met een baby-olifant geweest die wat vernielingen heeft aangebracht. Voetsporen van een olifant zijn duidelijk zichtbaar. De gids die bij ons was had dit nog nooit gezien en het was dus zeer uniek dat deze olifanten hier waren. De gids vertelde wel dat hij blij was dat hij deze olifant niet in het echt gezien had want zo vertelde hij, geloof me, je wil deze niet in lijvende lijve tegen komen.

Voetafdruk van een olifant


Voetafdruk van een olifant


Vernielde palmbomen door een olifant

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s