Nieuwe weg…….

De laatste jaren wordt er in Cambodja flink aan de weg getimmerd. Nieuwe geasfalteerde wegen van Poipet naar Siem Reap, Phnom Penh naar Mondulkiri, Kratie naar de grens met Laos en van Stung Treng naar Ratanakiri is ook al bijna geasfalteerd. De vraag blijft altijd alleen: Hoe lang houdt deze weg het uit? Meestal zitten er maar een paar laagjes asfalt erop en na een paar regenseizoenen zitten er weer gaten en kuilen in. Laten we maar hopen dat ze nu een paar extra laagjes erop hebben gedaan. Ook de weg voor Lotus Lodge moesten we ieder jaar voorzien van nieuw zand (zandweg) Na het regenseizoen zaten er weer gaten en kuilen in en moesten we het ophogen en egaliseren.

We wonen inmiddels alweer bijna een jaar in ons nieuwe onderkomen. We zitten weer aan een zandweg ( 150 meter van een geasfalteerde weg) Ook hier zitten een paar gaten en kuilen in maar persoonlijk vind ik het wel meevallen. De mensen van een paar huizen verder delen een andere mening want gisteren zijn ze begonnen om vrachtwagens vol  zand erop te gooien. Morgen rijden we weer over een gladde weg naar ons huis toe. Hoe lang zal deze weg het uithouden?


IMG_0432-1

  IMG_0431-1

10 thoughts on “Nieuwe weg…….

  1. Het was , met name de nadruk op was, zo een avontuurlijke weg naar de travel partner. Nu kunnen we er normaal naar toe rijden, weg is alle lol.

  2. @ Andre, je woont nu wel op stand… met een redelijke weg! Trouwens ik heb nog even gekeken en je hebt inderdaad een mooi huis, staat de koffie in november ook nog klaar?
    @Jan, ja nu wordt het wel erg saai in Cambodja, weg is weg.
    Misschien tijd voor een nieuw avontuur?

  3. De buurvrouw heeft dan wel 20 vrachtwagens zand laten brengen maar ze zijn vergeten met de wals er over heen te gaan. Dus de weg is nog slechter dan voorheen. Gelukkig heb ik de jeep nog….

  4. Ja maar jij verdwijnt van mijn voorkeuren op deze manier, ik moet je nu zoeken via google!
    En een weblog schrijven is toch vrijetijdsbesteding, trouwens…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s