Vuvuzela….

The vuvuzela (pronunciation: /vuːvuːˈzÉ›lÉ™/), also known as lepatata (its Tswananame), is typically a 65-centimetre (2 ft) plastic device that requiresthe flow of air to produce a loud monotone note, typically around Bâ™­3[1] (the Bâ™­ below middle C).[2. The vuvuzela is most used at soccer matches in South Africa,[5][4] The intensity of the sound caught the attention of the global soccer community during the 2009 FIFA Confederations Cup in anticipation of South Africa hosting the 2010 FIFA World Cup.[4]and it has become a symbol of South African soccer as the stadiums arefilled with its loud and raucous sound that reflects the exhilarationof supporters.

Bovenstaande kun je lezen op de site van Wikipedia. Voor het komende voetbalseizoen zul je deze toeter regelmatig tegen komen in alle voetbal stadions. Zowel in binnen- als buitenland. Mijn advies is om aandelen van oordoppen fabrikanten te kopen. De aandelen zullen omhoog schieten want er komt een run op oordoppen.

Dit geldt helaas niet voor Cambodja. Cambodja heeft zich als eerste en enige land ter wereld een verbod laten leggen op vuvuzela's. Het staat  zelfs op de zwarte lijst van verboden wapens. Ook zijn er langs de weg in heel Cambodja al verbodsborden geplaatst.  Zie foto hieronder.

28072010142

6 thoughts on “Vuvuzela….

  1. @Henk: Ze staan er al.
    @Wilhelmien: De Cambodjaanse overheid is al een campagne gestart met andere landen. Alleen ze kunnen geen contact krijgen met Nederland. Er schijnt nog steeds geen regering te zijn. Wilders, Verhagen en Rutte nemen niet op. Hebben zij het druk met onderhandelen? Dus ik ben bang dat er in october gewoon getoeterd zal worden in Haren.

  2. alle ministers, die nemen nu echt de telefoon niet op!!
    Liggen op hun luie gat denk ik…Dus geef die vuvuzela maar mee aan Menno, zet ik hem vast hier in de straat hier is het toch zo druk met die dingen!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s