Halong Bay of Quan Lan?

Het is Quan Lan geworden. Op aanraden van onze Vietnamese gids (met een wel erg Nederlandse accent) zijn we naar Quan Lan gevaren. Bijna 4 uur varen met de slowboat vanaf Halong Bay. Quan Lan is een eiland met prachtige witte zandstranden en geen toeristen. Dat wil zeggen geen buitenlandse toeristen. Omdat er nu schoolvakanties zijn waren er wel veel lokale toeristen. We hebben maar 1 buitanlandse toerist gezien.

DSC03326

DSC03339

Foto hierboven: Onze gids tijdens een schoonheids-slaapje op de boot.

Het eiland is ruim 30 km. lang. Een ideaal vervoermiddel is dus een motorbike. Onderweg kom je rijstvelden tegen, waterbuffels en hele grote spinnen. We hebben een tijdje gerelaí aan een van de mooie witte zandstranden en natuurlijk ook een duik genomen in de zee.

DSC03377

DSC03386 

Tijdens ons verblijf op het eiland speelde ook het Nederlands elftal. Het werd hier om 2 uur snachts uitgezonden. Eerst even slapen, wekker gezet om 1.45 am,  Cees uit zijn bed getrokken en toen naar de wedstrijd gekeken. Wedstrijd was weer niet geweldig maar daar gaat het nu ook niet om. Het gaat erom dat we winnen. En we hebben gewonnen. Niet alleen het Nederlands elftal heeft gewonnen maar ook ik. Ik heb weer de juiste stand voorspeld. Ik klim alweer in de ranking. Mijn streven is om bij de eerste 100.000 te komen en daar gaat het nu wel naar uit zien.

6 thoughts on “Halong Bay of Quan Lan?

  1. Als jullie met oranje shirtjes hebben rondgelopen en vlaggetjes op je gezicht, dan denk ik dat het ergens anders heeft aangelegen.

  2. Wow, vooral die bovenste foto, geweldig mooi. Zal een mooie vakantie zijn geweest zeg. Groetjes Sweetlake City Marco.

    Vrij vertaald :Zoetermeer, niet zo spannend als Cambodia maar het is nu eenmaal mijn hometown.

  3. wij waren met z’n dochter Hay op de boot en die sliep ook,
    zit toch een beetje in de mensen met wie je omgaat denk ik.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s