Met 10 jeeps…..

Na maandenlange voorbereiding is de Lotos Rallye 2013 van start gegaan. Met een groep van zo’n kleine 20 man en 10 jeeps zijn we in Siem Reap begonnen om 14 dagen door Cambodja re rijden.  Het was voor ons ook de eerste keer dat we met zoveel jeeps, zo’n grote tour zouden gaan maken. En ook nog eens door gebieden waar het voor 2 jaar nog onmogelijk was om met een auto er door heen te rijden. Onze gasten zaten per 2 in een jeep en mochten zelf rijden. De meeste personen hebben thuis zelf old-timers staan en zij rijden vele  old-timer rallyes over de gehele wereld. Maar voor iedereen was het de eerste keer in Cambodja.

Start Lotos Rallye 201314 dagen door Cambodja rijden is een uitdaging met deze oude auto’s. We hadden dan ook extra monteurs ingehuurd want we hadden al een voorgevoel dat er onderweg veel gesleuteld zou kunnen worden. Ondanks dat we de jeeps van te voren goed hadden gecheckt is er onderweg toch het e.e.a kapot gegaan. Meestal was het snel verholpen en konden de jeeps hun weg weer vervolgen.

Grootste panne die we hebben gehad was een gescheurde motorblok. Waterslangetje was gesprongen en om dat de temperatuur meter niet werkte is men doorgereden tot dat de motor oververhit was en zelfs het blok scheurtje vertoonde. Dezelfde avond is er nieuw blok ingezet en de volgende dag konden we weer verder rijden met deze jeep. Alle 10 jeeps hebben de eindstreep in Siem Reap gehaald.

Lotos Rallye, fixing jeep

 

 

 

 

 

Het was een zeer afwisselende tour en iedere dag reden we door afwisselende gebieden, asfaltwegen maar ook zandwegen werden aangedaan en tot grote hilariteit van iedereen, zat men meestal bij aankomst onder de rode stof.  Grootste uitdaging was de Cardamom Mountains. Ook dit hebben de jeeps het goed afgebracht. Hieronder wat sfeer beelden. Volgend jaar in january gaan we weer deze tour rijden. Je kan je al inschrijven…..

Lotos Rallye 2013

 

 

 

 

 

Lotos Rallye 2013

 

 

 

 

 

Lotos Rallye 2013

 

 

 

 

 

Lotos Rallye 2013

 

 

 

 

 

Lotos Rallye 2013

 

 

 

 

Lotos  Rallye 2013

 

 

 

 

 

Lotos Rallye 2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s