Angkor Auto…..

Als er in Nederland iets over Cambodja in de krant staat is het vaak negatief. Nu eens een leuk stukje over de “auto-industrie” in Cambodja in AutoWeek. http://www.autoweek.nl/nieuws/21906/elektriek-uit-cambodja-angkor/nu

 

Tekst: Lars Krijgsman.

Het regent de laatste dagen nieuws uit Motorcity Detroit. De North American International Auto Show draait op volle toeren, maar dat wil niet zeggen dat er elders niets anders gebeurt. Zo rolt bnnenkort de volledig elektrische Angkor uit Cambodja!

 angkor car

Cambodja kan toegevoegd worden aan het lijstje met landen waar elektrische auto‘s gemaakt gaan worden. Dit jaar wordt in het Aziatische land de Angkor EV 2013 in elkaar gedraaid. Het karretje wordt door Heng Development Co. gefabriceerd en moet een actieradius van maar liefst 300 km halen. Een behoorlijke afstand, maar het wagentje ziet er uit alsof hij ook maar weinig kilo’s in de schaal legt. Erg hard gaat het allemaal niet, de topsnelheid is afgeregeld op 60 km/h. Dat het de heren menens is blijkt uit een onlangs gedane investering van 15 miljoen dollar in een nieuwe fabriek.

In Nederland zouden wij waarschijnlijk onze neus ophalen voor een concept als deze. De Twizy breekt ook bepaald geen verkooprecords en het uiterlijk van de Angkor EV is nou ook niet echt fantastisch spannend te noemen. Maar is dat erg? De Angkor wordt naar verluidt aangeboden voor minder dan 7.500 euro. Als je daar heel betaalbaar mee van A naar B kan komen lijkt het een ideaal wagentje voor landen met minder voortvarende economiën.

Leuk detail: de deuren van het tweezittertje openen omhoog! Zo heb je voor weinig geld toch iets exotisch voor de deur staan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s