One night in Bangkok…..

Uiteindelijk zijn het er 2 nachten geworden.

Mijn paspoort is bijna verlopen en aangezien er geen Nederlandse  Ambassade in Cambodja is, zijn we aangewezen op de ambassade in Bangkok. Gelukkig ligt er een nieuwe weg van Siem Reap naar de grens. In 6 uur kun je nu overland van Siem Reap naar Bangkok. De eerste keer dat ik met de bus van Bangkok naar Siem Reap kwam heb ik er nog 16 uur over gedaan. Tijden veranderen.

Binnen 10 minuten was alles geregeld voor een aanvraag voor een nieuw paspoort. Het duurt een week voor het nieuwe paspoort klaar is en ik wil geen week in BKK blijven dus sturen ze het paspoort op naar de Britse ambassade in Phnom Penh. Natuurlijk zijn er wel kosten aan verbonden, maar nog altijd goedkoper dan weer op en neer te reizen.

Als Lily en ik in BKK zijn dan is het de gewoonte dat we naar de bioscoop gaan. We konden geen keuze maken tussen Iam number four  (Action Thriller SciFi)  en Rapunzel (disney cartoon). Lily wilde graag Rapunzel zien en ik……. We hebben dus maar besloten om beide films te bekijken. In BKK kun je de hele dag door naar de film. Op ieder tijdstip draait er wel een film. Als eerste hebben we Iam number four gezien op IMAX formaat. Geweldig!!!! Zeker een  aanrader. Daarna snel naar beneden naar de foodcourt om wat te eten. De bioscoop is op de bovenste verdieping van Siam Paragon dus met de lift weer omhoog om Rapunzel in 3D te zien. Ik dacht dat er alleen ouders met kinderen naar deze film zouden gaan maar ik heb geen kind kunnen ontdekken in de zaal. De meeste bezoekers waren rond de 20 jaar. Leuke film en zeker in 3D is het de moeite waard.

IMG_0402

IMG_0403

10 thoughts on “One night in Bangkok…..

  1. Alweer op vakantie geweest,je moet me in november maar eens vertellen hoe je dat allemaal doet.Is er trouwens in Siem Reap ook een bioscoop?
    Maar Bangkok is best leuk voor een paar dagen, maar dan moet je weer wegwezen vind ik.

  2. Fijn dat die nieuwe weg er ligt, gaan wij in november ook gebruik van maken, als tenminste het resort klaar is, anders blijven we in Thailand en Laos denk ik!

  3. @wilhelmien: als je 2 nachten in BKK bent en naar de ambassade moet voor je paspoort, vind ik niet echt een vakantie. Geen bioscopen in Siem Reap wat de moeite waard is.
    Ben je al in: Ratanakiri, Mondulkiri, Kep, Cardamom Mountains, Kratie, Phnom Koulen, Santuk Mountain en Beng Melea geweest? Zo nee, dan heb je nog niets te zoeken in Laos of Thailand.

  4. @Menno: als je gehoord hebt dat die film zo goed is…waarom heb je hem dan nog niet gezien? Ik kan hem hier in Siem Reap niet krijgen op DVD. Heb je een kopie?

  5. @ Menno Mag je wel de film “one night in London” zien? is een stuk beschaafder! Maar toch nog heel leuk hoor! Misschien iets meer voor jou!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s