Bij de steenfabriek……….

In Nederland zei men altijd: als het goed gaat in de bouw dan gaat het goed met de economie. Als ik zie wat er in Cambodja wordt gebouwd, complete nieuwe steden rond Phnom Penh (Grand Phnom Penh, Camko City, etc. )  en nieuwe huizen in steden in de provincie , dan zal het wel goed gaan met de economie. Hun Sen heeft zelfs een paar weken geleden aangekondigd ( zie mijn blog ) dat Cambodja het een na hoogste gebouw ter wereld willen bouwen. Voor al deze bouwprojecten hebben ze stenen nodig. Tussen Skuon en Phnom Penh langs highway 6 staan tientallen steenfabrieken maar ook langs de weg van Phnom Penh naar Oudong vind je steenfabrieken. Toen we van Phnom Penh naar Siem Reap reden zat toevalligerwijs de schoonvader van mijn zwager voor ons. Hij ging naar zijn steenfabriek. We hebben hem gevolgd en later heeft hij zijn fabriek laten zien. Met de hand en een ijzerdraad wordt de klei in stukken gesneden, in een pers gestopt (een soortgelijke die ook voor worst wordt gemaakt) daarna wordt het op maat gemaakt, gedroogd en daarna in de oven gestopt. Ik denk dat het in een steenfabriek in Nederland iets anders aan toe gaat.

DSC04888
Brickfactory
DSC04894

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s