COLT – Cambodian Organization for learning and training

5 jaar geleden werd ik door een goede Cambodjaanse vriend gevraagd of ik in het bestuur zitting wilde nemen van een weeshuisje. In het begin stond ik er aarzelend tegenover. In Cambodja zijn zeer veel NGO vertegenwoordigt. Grote en kleine organisaties. Van veel organisaties weet ik niet wat ze doen dan alleen in dure autos rondrijden, lunchen in 5sterren hotels etc. Ik ben wezen kijken en kreeg vanaf het begin een band met de kinderen. Heb toen besloten om te helpen. Op dat moment waren er 15 weeskinderen en leefde in hele slechte omstandigheden. Op hetzelfdee moment was een goede vriendin van me in Cambodja en zij ( Tina) heeft toen belsoten om mee te helpen.

DSC07055

Nu 5 jaar later wonen er 30 kinderen bij ons en krijgen meer dan 300 buurtkinderen engelse les, computerles, en er is een naai-atelier. Onlangs is onze organisatie ANBI geworden dit betekent dat we door de fiscus als seen erkende organisatie worden beschouwd. (fiscaal aftrekbaar) Daarnaast hebben we contacten kunnen leggen met Wilde Ganzen. De donaties die nu binnenkomen en via Wilde Ganzen worden gedoneerd,  dan zal Wilde Ganzen  het ingelegde bedrag verdubbelen.  Voor ons is dit nu heel belangrijk dat we de komende tijd donaties binnen krijgen. Kijk op onze website voor meer informatie

 www.colt-cambodia.org

Afgelopen jaar zijn er grote natuurrampen geweest in de wereld en er zijn grote inzamelingsacties op TV geweest ,dit betekent minder donaties voor kleine organisaties. Wij hebben hier ook last van. Onze organisatie is totaal afhankelijk van prive giften. Ben je geinteresseerd en je wilt ons helpen neem dan contact met ons op. Wij zijn graag bereid om meer te vertellen over ons project in Cambodja. Iedere donatie, groot of klein, wordt zeer gewaardeerd en kunnen wij ons project voortzetten om de kinderen in Cambodja te helpen.

DSC07060

4 thoughts on “COLT – Cambodian Organization for learning and training

  1. Dank je dat je je voor deze kinderen inzet. COLT is deze keer ons goede doel in de WK voetbalpoule van onze straat. Het gaat maar om een paar grijpstuivers die het COLT zal opleveren maar misschien is het een idee voor meer mensen om zo een paar eurootjes bij elkaar te sprokkelen!

  2. @ marco: dank voor je hulp. Iedere dollar kunnen we goed besteden. Ik hoop dat meer mensen jullie voorbeeld zullen overnemen. Nu maar duimen dat Nederland kampioen wordt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s