Verjaardag……

Er waren een aantal mensen in verwarring gebracht. Is Lily echt jarig? Een aantal hebben even op Facebook gekeken en daar staat toch echt dat Lily op 19 december jarig is. Dus hoe kan het nu dat ze op 4 augustus ook een verjaardagstaart krijgt? Worden we weer door Andre voor de gek gehouden??!!

Photo-11

Ik zal het proberen uit te leggen. In de jaren 70 en 80, tijdens de oorlog, werd er niet precies bijgehouden op welke dag je geboren werd. Ook niet bij Lily. Toen ze voor het eerst naar school ging werd er wel gevraagd wanneer ze geboren was. De meeste kinderen wisten dit dus niet dus de leraar gaf aan deze kinderen een nieuwe geboortedag. Vanaf die dag ging Lily door het leven zijnde te weten dat zij op 19 december jarig is. Dit werd later ook op alle officiele documenten gezet. Dus ook op haar idkaart en paspoort. Veel later kwam ze erachter wat haar werkelijke geboortedatum is. Namelijk op 4 augustus. Vandaar dat Lily 2x per jaar jarig is, en dat geldt voor vele Cambodjanen. Gelukkig tellen ze maar 1 jaar erbij en dus ze is nog 30 jaar ipv 60 jaar 🙂

Photo-12

Proficiat Lily en nog vele jaren!!!!!!

5 thoughts on “Verjaardag……

 1. Ik wou net zeggen dat Lily er ontzettend goed uitziet voor haar leeftijd! 😉 In ieder geval een hele fijne dag en een happy birthday vanuit Hong Kong! XXX

 2. Dat zou ik ook wel willen :
  2 verjaardagen per jaar….
  Waarschijnlijk staat je naam bij de burgelijke stand ook verkeerd vermeld.
  Moet het Lily Slim zijn ipv Lily lim.
  Desalnietemin, (alweer een nieuw woord om te leren) nog vele jaren, en voor de
  maand december ook van harte gefeliciteerd.
  veel liefs

  NB het wordt een heel mooie
  community.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s