(bloed)bank……

De afgelopen weken zijn we bij verschillende banken geweest om te kijken of we wat geld kunnen lenen. Zoals bij iedere bouw overschrijden wij ook onze budget voor Battambang Resort. Na verscheidene banken bezocht te hebben komen we tot de conclusie dat het haast onmogelijk is om geld te krijgen als je een startende onderneming bent en als je niet gevestigd bent in Phnom Penh of in Siem Reap. Eerste vraag van de bank: Hoe lang bestaan jullie al?   Tweede vraag: Waar zitten jullie?   1. nieuw bedrijf.  2. in Battambang.    Antwoord van de bank: Dan zijn we niet geinteresseerd…….goedemiddag en tot ziens…….

Heel anders gaat het bij de bloedbank in Koh Kong er aan toe.. Een paar dagen geleden waren we in Koh Kong in de Cardamom Mountain Lodge. De Cambodjaanse eigenaresse Phy vertelde ons dat een van haar medewerkster in het ziekenhuis lag met zware bloedingen en ze konden niemand vinden met het juiste bloed om een bloed transfusie toe te passen. Samen met onze chauffeur, tourleader, Lily en Kimlay zijn we naar het ziekenhuis gereden om te kijken of iemand van ons het juiste bloed had. En inderdaad, bij sommige kwam het bloed overeen. Dus meteen maar een naald erin geprikt en bloed afgetapt. We hebben weer iemand kunnen redden. De bloedbank was zeer blij met onze donatie….en iedereen kreeg zelfs nog een t-shirt kado…… goedemiddag en tot ziens….

IMG_1197

IMG_1198

p.s.  De medewerkster van Cardamom Mountain Lodge is nu aan de betere hand en ze is ons zeer dankbaar…..

 

3 thoughts on “(bloed)bank……

  1. goed van jullie als de gewone bank niet helpt dan zelf hulp geven op de bloedbank jullie zijn mijn kanjers

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s